Çikolata severler için müthiş tarifler... Keki bol çikolatayla buluşturduk ve enfes tatlar ortaya çıkardık. Çikolata sevenler buyurun!
ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK
Malzemeler:
4 yumurta sarısı ,170 g (1 su bardağı) toz şeker, 150 g yumuşak margarin,1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin,220 g (2 su bardağı) un,1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu ,300 g (3 su bardağı) fındık kırığı,4 yumurta akı, Üzeri için: 1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos,500 ml (2,5 su bardağı) süt
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını toz şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, fındıkları ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halini alıncaya kadar çırpın ve hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamuru 11x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kek kalıbına alın ve pişirin.
Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın. Çikolatalı sosu süt ile tarifine göre hazırlayın, arada karıştırarak soğutun. Soğuyan kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.
ÇİKOLATALI PAY
Malzemeler:
150 g yumuşak margarin,85 g (1 çay bardağı) toz şeker,1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin,150 g eritilmiş bitter çikolata, 3 yumurta sarısı, 165 g (1,5 su bardağı) un,1 poşet Dr. Oetker Hamur,Kabartma Tozu,3 yumurta akı, 85 g (1 çay bardağı) toz şeker, Dolgu: 1 poşet Dr. Oetker Tart jöle, 2 yemek kaşığı toz şeker, 250 ml (2,5 çay bardağı) su,120 g (1 su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi, Üzeri için: 5 yemek kaşığı krema ,80 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Margarini mikser ile iyice çırpın. 1 çay bardağı toz şeker, şekerli vanilin ve eritilmiş çikolatayı ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Bu karışımı tahta kaşık ile yavaşça karıştırarak hamura yedirin. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.
Keki fırından alın, 10-15 dakika sonra kalıptan çıkartın. Soğutup enlemesine ikiye kesin.
Tartjöleyi toz şeker ile karıştırın, suyu da ilave edip tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp vişne tanelerini ekleyin, 5-10 dakika soğutup kekin arasına sürün.
Kremayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve çikolatayı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğutun ve kekin üzerine yayın.
ÇİKOLATALI KULELER
Malzemeler:
150 g (1,5 su bardağı) rendelenmiş havuç ,2 yemek kaşığı toz şeker ,1 paket Dr. Oetker Choco-Choco ,3 yumurta ,100 ml (1 çay bardağı) sıvı yağ ,150 ml (1,5 çay bardağı) su
100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz ,1 tatlı kaşığı tarçın, Üzeri için: 1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding, 500 ml (2,5 su bardağı) süt ,2 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
Hazırlanışı:
Rendelenmiş havuç ve toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Ambalajdan çıkan kakaolu glazür poşetini sıcak suya koyun ve eriyinceye kadar bekletin.
Choco-Choco un poşetini çırpma kabına boşaltın.
Üzerine yumurta, sıvı yağ ve suyu ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Erimiş glazür poşetini kenarından keserek hamura dökün. Hazırladığınızhavuç, tarçın ve cevizi hamura ekleyip mikserin düşük devrinde malzemeler karışııncaya kadar kısa bir süre çırpın.
Isıya dayanıklı ve çapları 8-10 cm olan 6-8 adet kaseyi margarin ile yağlayın.
Hazırladığınız hamuru bu kaplara, üstlerde 1 cm boşluk kalacak şekildepaylaştırın. Kapları fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Sütü bir tencereye boşaltıp üzerine puding poşetini boşaltın.
Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.Soğumuş muffinleri kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.Muffinlerin üzerine soğumuş pudingi dökün. Pudinglerin üzerine ceviz serpin ve servis yapın.
ŞEKERLİ ÇİKOLATALI KÜP KEK
Malzemeler:
3 yumurta ,1 su bardağı şeker ,150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında), 300 gr. un, 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt, 80 gr. bitter çikolata, 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Un, kakao, kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. Tereyağı ve şekerimikser ile krema kıvamına gelecek şekilde çırpın. Tereyağlı karışıma yumurtaları ekleyin. Unlu kuru malzemeyi mikserin hızı düşürülerek karışıma ekleyin.
Son olarak süt ve çikolata parçalarını ilave edin. Kup kek kaplarının içine yarısı dolacak şekilde hamur eşit olarak pay edin. 180 derecede ısınmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.Süslemesi için kekin üzerini satın aldığınız hazır kırmızı ya da renkli şekerhamurları ile kapatın. Üzerlerine renkli çubuklu şekerler koyun.
DAMLA ÇİKOLATALI KÜP KEK
Malzemeler:
1 su bardağı şeker ,1 su bardağı süt ,80 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) ,1 yumurta ,2.5 su bardağı un ,yarım paket kabartma tozu ,yarım çay bardağı kakao ,1 bardak damla çikolata ,1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine, şeker, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu koyun. Üzerine tereyağı, yumurta ve sütü ekleyin. Malzemelerin hepsini mikserle iyice karıştırın. Hepsi karıştıktan sonra damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla tekrar alttan üste doğru karıştırın Daha sonra kup kek kalıplarının içine karışımı kaşık yardımıyla dökün.
Keklerinizi önceden 170 derecedeısıltılmış fırında 30 dakika pişirin.Cupcake'in üzerini kalıplarla kestiğiniz beyaz şeker hamuru ile kaplayın. Üzerini ise yine kalıplarla yaptığınız çiçek şeklindeki kırmızı hamurlarla süsleyin.
BEYAZ ÇİKOLATALI KÜP KEK
Malzemeler:
5 yemek kaşığı pudra şekeri ,50 gr. toz badem ,50 gr. un ,1 tutam kabartma tozu ,50 gr. beyaz damla çikolata ,1 çay kaşığı glikoz ,1 tatlı kaşığı bal ,2 yumurta ,70 gr. tereyağı ,SÜSLEME: 55 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) ,250 gr. pudra şekeri ,20 ml. süt ,55 gr. biskin yağ ,1 tutam vanilya
Hazırlanışı:
Pudra şekeri, toz badem, un, kabartma tozu ve damla çikolataları birlikte harmanlayın. Tereyağı, bal ve glikozu ocak üzerinde tereyağı eriyene kadar karıştırın. Kenara alıp, soğumaya bırakın. Ardından yumurtaların üzerine ekleyin. Kuru malzemelerle birlikte karıştırıp, kalıplara doldurun. 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Süsleme için, bütün malzemeleri beyaz renk alana kadar mikserde çırpın. Hazır olan karışımı sıkma torbasına koyun. Kup kekin üzerine sıkın.
ÇİKOLATALI VE RENKLİ TRUFLE
Malzemeler:
25 Gr Sana Ekmeküstü Kase ,1 Çorba Kaşığı SÜS ŞEKERİ ,2 Paket KAKAOLU TOP KEK
1 fican fındık ,200 Gr. bitter çikolata ,1 Paket KREMA (200ml-300ml) ,1 fican yeşil fıstık ,1 Fincan hindistan cevizi ,1 fican GRANÜR ÇİKOLATA ,1 Çorba Kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Kremayı ve margarini ocağa koyun , kaynama derecesinde çikolataları ekleyin ve ocağı kapatın.çikolatalar eriyene kadar karıştırın. ayrı bir kabın içerisinde kekleri ufalayın , eriyen çikolatayı ilave edin ( eğer fazla bulaşık çıkmasın diyorsanız kekleri erimiz çikolata üzerine dökebilirsiniz ) karıştırarak hamur haline getiriniz. buz dolabında en az 2 saat yada 1 gece dinlendirin. daha sonra dolaptan çıkardıkdan sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp;hindistancevizi, süs şekeri, kakao, fındık, granür çikolata, yeşil fıstık ile bulayarak tabaklara diziniz.
PARÇA ÇİKOLATALI MUFFİN
Malzemeler:
2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş),4 kahve fincanı toz şeker,2 kahve fincanı sıvı yağ,2 kahve fincanı yoğurt,6 kahve fincanı un,1 paket kabartma tozu,1 su bardağı damla çikolata,1-2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz. Yumurta, sıvıyağ ve şekeri rengi beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpın.Üzerine un, kabartma tozu, yoğurt ve kakaoyu ekleyin. Hepsini ne çok sert ne çok yumuşak bir karışım ortaya çıkana kadar çırpın. Son olarak damla çikolata ekleyin ve karıştırın.Muffin kalıplarına muffin kâğıtlarını yerleştirip karışımı eşit miktarda dağıtın.
Damla çikolatayla süsleyin (süsleyin dediğimim 2-3 tane serpiştirin ) Muffinler kızarıp şişene hatta çatlayana kadar pişirin. İçinin pişip pişmediğini bir kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. (kürdan kuru çıkarsa içi pişmiş demektir).
0 yorum:
Yorum Gönder