Malzemeler:
500 gr tavuk göğsü, 4 kaşığı margarin, 2 kaşığı un, 2 adet havuç, 2 adet pırasa, 3 kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 su bardağı süt,
2 su bardağı su, 2 adet Tavuk Bulyon, bir miktar çekilmiş karabiber.
Yapılışı:
Tavada yağı kızdırıp kuşbaşı veya uzun doğradığınız tavuk etlerini kavurun. Tavuklar renk alınca içine kıyılmış pırasaları ve rendelenmiş havuçları ilave edip sote etmeye devam edin. Unu ekleyip pişirin. Suyu, 2 tablet Tavuk Bulyon’u, kırmızı pul biberi ve çekilmş karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin. Kâsenin içinde sütü ve yoğurdu bir çatal yardımı ile çırpın. Yemeği ateşten almadan hemen önce çırpılmış yoğurdu ilave ederek kısık ateşte bir taşım kaynatıp sıcak olarak servis edin.
Mahmure.com Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz
0 yorum:
Yorum Gönder